topbanner - kurv.jpg
Kraftig strøm.jpg

Kraftig strøm i Limfjorden

- Kystpladser med kraftig strøm er der mange af i Limfjorden. Både i det smalle Langerak i øst, og i den centrale og vestlige del af fjorden. Ved fjordens udløb i Kattegat er der nogle utroligt spændende tidevandsrender, som kan byde på et helt specielt fiskeri.

Pladser med kraftig strøm er gode om sommeren
Mange af pladserne med kraftig strøm har også dybt vand, og de to faktorer gør pladserne til gode sommerpladser, da det oftest er ensbetydende med køligere og iltrigt vand. Flere steder i fjorden virker strømrenderne som tragte, hvor du kommer på kastehold af rigtig mange fisk. Erfaringer viser, at fiskeriet er bedst omkring vandskiftene, når strømmen vender.

Fiskene opholder sig ofte ved overgangen mellem det lave vand og den dybe strømrende, hvor de kan jage føde og finde ly  for strømmen, så gå ikke helt ud til kanten.

Fisk med tung agn på pladser med kraftig strøm
Agnen skal ned i vandet for at fiske effektivt. En del spinnefiskere bruger 21-24 gram, eller synkende bombarda-flåd, for at komme ned i vandet. Fisker du med flue, vil det oftest være nødvendigt med en intermediate eller synkende line, og evt. en belastet flue for enden af forfanget. Afkort eventuelt forfanget til ca. en stanglængde, for at få fluen hurtigere ned i vandet. Hvis strømmen er meget kraftig er det ligesom at fiske i en elv, og da kan det være nødvendigt at lægge kastene op mod strømmen for at få agnen ned i vandet.

 
 OP